2024-08-15
今日星期日成家人一齐出街行街,行到傍晚大家都肚饿,就想揾啲适合家庭聚餐嘅餐厅。喺元朗见到呢间好特别嘅泰国餐厅「公车泰国餐厅」,睇餐单都系好正宗嘅泰国菜色。然后我哋就决定喺度食晚餐啦。呢度嘅好多菜色睇落好抵食,价钱平,而且分量又大,带住屋企人嚟食好啱。主要系地方够大,可以带屋企人一齐嚟呢度食。我哋叫咗【泰式青咖喱鸡】,佢嘅青咖喱味好泰式,同我之前喺泰国食嘅味道一样,好清香仲有微微嘅辛辣,但系唔会好辣,大人细佬都好适合。然后【冬阴酱烧骨】,味道好香浓,冬阴酱嘅味道好刺激味蕾,好开胃。【泰式咸鱼炒芥】又好下饭,有放咸鱼但系唔会太咸,配料比例调得好啱,食住好香。不得不提【烧大鱿鱼】真系好大,而且好有嚼劲,可以享受咀嚼嘅乐趣。【珍多冰】椰奶味好香浓,饮住好滑,会一直想饮。我哋屋企人喺度食晚餐食得好满足,大家都话下次仲想再嚟,呢度推荐大家嚟试下!!
主要系地方够大,可以带屋企人一齐嚟呢度食。
【珍多冰】椰奶味好香浓,饮住好滑,会一直想饮。