2015-10-22
今日系baby验明正身嘅大日子,又令我谂返起曾经都去过baby cafe食嘢,不过呢间嘢嘅食物好难食,表面整得好难,不过都系假的之前从来都无打算会食呢间嘢,但友人见到啲𩠌好似几好话想试,咁试下都无防嘅不过一去到已经好意外,一间中价cafe竟然0 service,位要自己揾,更加唔好谂想要杯水,唔该自己拎。。。。。。食物方面,好难食。。。难食到成餐饭除左难食都唔知讲咩好,其实无谂过西餐都可以用难食嚟形容系得个汤叫正常啲,但茶餐厅都做到呢个水平~~~所以一啲都唔值个猪扒仲正!油浸一样又好咸,好难食,块猪扒好易切开,但唔系因为用上高级食材,而系用左好多梳打粉 。唯一可取嘅系个薯蓉,但我期望佢会加啲奶同忌廉令成件事更香滑好味! 个牛就食紧牛根咁,都食唔到亦切唔开嘅~~~平时啲菜要嚟平衡肉嘅油腻感,本来有露荀都加左啲分,点知又系油浸一样,可能已经吸收晒肉啲油,但实在太多先有咁嘅效果!总括就系。。。。已blacklist 唔会再有下次,未去过嘅都唔会推荐大家去食 ⼁
个牛就食紧牛根咁,都食唔到亦切唔开嘅~~~