2023-01-06
农历初一和十五宜广行善业、吃素、放生。食素~增添福份,造就功德讲返餐厅环境简约干净 食素概都心善对环境唔系锦高要求野食方面午市套餐选择都多 本来想叫厨师发办寿司并盘 不过见到隔离台个成品个样麻麻吸引就叫左佢出名概素带子罗勒牛油果酱烩椰菜花饭午市套餐养生素炖汤个汤材料有冬菇,木耳和菇类,出嚟效果都好鲜味和够甜 , 有住家风味 好过午市中汤例汤多多声素带子罗勒牛油果酱烩椰菜花饭牛油果酱有高档意大利餐厅白汁概效果素带子唔讲真系唔知系素食像真度足够,味道都似似地带子再食真D似椰子肉视角上就细粒同薄过真带子,口感更弹牙同爽口椰菜花配合埋萝卜玉米其他菜好爽口好入味建议唔好一人一个饭 我食到尾食到好漏,好难想像食素会食到漏SO两个人黎 一个饭一个其他野就刚刚好啦~同德素食地址:尖沙咀宝勒巷10号1楼 电话号码:28020882营业时间:星期一至日12:00 - 22:00#濠爱美食 #hkfood #Hkfoodblog #Food #food blog #香港美食 #香港美食指南 #相机食先 #尖沙咀美食 #午餐 #午市套餐 #性价比 #上班一族恩物 #同德素食 #素食 #素带子 #素带子罗勒牛油
食素~增添福份,造就功德
讲返餐厅环境简约干净 食素概都心善对环境唔系锦高要求 野食方面午市套餐选择都多 本来想叫 厨师发办寿司并盘 不过见到隔离台个成品个样麻麻吸引就叫左佢出名概素带子罗勒牛油果酱烩椰菜花饭午市套餐
味道都似似地带子再食真D似椰子肉
视角上就细粒同薄过真带子,口感更弹牙同爽口
椰菜花配合埋萝卜玉米其他菜好爽口好入味 建议唔好一人一个饭 我食到尾食到好漏,好难想像食素会食到漏
SO两个人黎 一个饭一个其他野就刚刚好啦~ 同德素食
地址:尖沙咀宝勒巷10号1楼
电话号码:28020882
营业时间:星期一至日12:00 - 22:00
#濠爱美食 #hkfood #Hkfoodblog #Food #food blog #香港美食 #香港美食指南 #相机食先 #尖沙咀美食 #午餐 #午市套餐 #性价比 #上班一族恩物 #同德素食 #素食 #素带子 #素带子罗勒牛油果酱烩椰菜花饭 #养生素炖汤