因为亲戚join 左Club Marriott 嘅关系,所以偶尔都会去Sheraton 食饭。今次去左天宝阁。疫情期间都少咗嚟食,今次食返都系觉得咁高水准。依家星期六中午只做一轮,所以唔会坐得好多人。环境一百分。服务都非常周到。🐽潮莲猪仔脚 $148第一次食到, 佢唔系日日都有。猪仔脚煮到好冧,啲肉又好嫩。腌得酸酸地好好味。🕊脆皮贵妃鸽 $118外皮炸得非常脆,好香口,又保持到肉质嫩滑,无得顶。🥕XO酱爆萝卜糕 $118食辣嘅朋友可以问侍应,佢地有提供余均益辣椒酱。萝卜糕爆到外层非常香脆。超好味。🌚竹炭焗叉烧包 $88 🤤呢个系我嘅favourite,其实我唔系咁钟意食叉烧包。但系呢个竹炭焗叉烧包外层焗到好松脆,同入边好juicy嘅馅形成对比。劲钟意食。🍄松露野菌生煎包 $78煎到个包好似一块叶片咁。形状易入口。松露味极香,超好食。🥢翡翠带子肠 $108食得出带子嘅鲜味,大大只带子系入边,啖啖鲜味。🦐笋尖鲜虾饺 $88亦系份量十足,鲜虾新鲜弹牙。🥢柚子蜜芝麻蛋散 $58大大旧,柚子蜜好重柚子味。松化可口。总结,无得输。写完呢篇食评都流紧口水。非常推荐大家去食。

🐽潮莲猪仔脚 $148
🕊脆皮贵妃鸽 $118
外皮炸得非常脆,好香口,又保持到肉质嫩滑,无得顶。
🥕XO酱爆萝卜糕 $118
🌚竹炭焗叉烧包 $88 🤤
🍄松露野菌生煎包 $78
煎到个包好似一块叶片咁。形状易入口。松露味极香,超好食。
🥢翡翠带子肠 $108
食得出带子嘅鲜味,大大只带子系入边,啖啖鲜味。
🦐笋尖鲜虾饺 $88
亦系份量十足,鲜虾新鲜弹牙。
🥢柚子蜜芝麻蛋散 $58
大大旧,柚子蜜好重柚子味。松化可口。

总结,无得输。写完呢篇食评都流紧口水。非常推荐大家去食。
2023-08-12
午餐