屋企人生日提议去食海鲜, 拣咗湾仔这间 Mr Crab by the Captain's house. 系呢个地段嘅餐厅,酒吧感觉特别Chill!地铁站过对面马路再行前少少就到,要上一层楼梯, 成个环境装修都好有美式嘅感觉。店员送上爆谷小食~ 一部爆谷小食机 放置于吧枱上面!Grapefruit peach Iced tea $58桃和西柚嘅混合再加上红茶, 味道清新之余又唔会太甜。Signature combo $598可以选五款海鲜, 留意有些项目不能重复😉我们选了虾,青口, 小八爪鱼, 鲍鱼仔和扇贝。Source 拣咗seasonal  source, 柠檬加巴马臣芝士。 觉得 非常开胃而且有牛油嘅香, 配衬海鲜 味道更提升。小八爪鱼只系煮得啱啱熟, 非常柔软鲜味。 鲍鱼仔 数吓壳上面 都有九孔㖞。。 唔算细只啦。 味道好鲜, 鲍鱼以西式嘅食法又别有一番风味。青口就比较瘦小, 唔算肥美。 反而扇贝,肉够厚, 唔韧, 亦系煑得啱啱熟, 沾满酱汁嘅香味。 这个shake shake海鲜袋过足海鲜瘾 其余配料也非常丰富粟米,薯仔,香肠, 唔怕唔够饱呀!鲜茄芝士肉丸意粉$138有浓郁嘅蕃

店员送上爆谷小食~ 一部爆谷小食机 放置于吧枱上面!
Grapefruit peach Iced tea

Grapefruit peach Iced tea $58
桃和西柚嘅混合再加上红茶, 味道清新之余又唔会太甜。

Signature combo

Signature combo $598
可以选五款海鲜, 留意有些项目不能重复😉
我们选了虾,青口, 小八爪鱼, 鲍鱼仔和扇贝。

其余配料也非常丰富粟米,薯仔,香肠, 唔怕唔够饱呀!

鲜茄芝士肉丸意粉

鲜茄芝士肉丸意粉$138
有浓郁嘅蕃茄酱香, 肉丸味道特别香浓, 冇混入任何嘅肥肉或面粉, 原粒嘅纯肉丸吃得非常过瘾!!
意粉软硬度适中, 整体出色美味!

海鲜袋还可以单点(计重量) 和自选各款配料。 喜欢吃龙虾的话还有餐厅推广的生日优惠, 正价龙虾买一送一!!❤️😋

Grapefruit peach Iced tea
鲜茄芝士肉丸意粉