2016-07-22
禁岩同个fd都放假就约左食饭想食上海野所以简左依间我地无book枱 所以谂住早d到5:45分到左门口 已经有d 姨姨坐系度等😱一到6pm就安排我地入坐我地两人都有卡位 望马路都唔错😆👍🏼可能太早野食都算快到 等左7-10分钟依两个冻盘 麻酱腐皮卷 同鸡丝粉皮(粉皮食左大半先记得影🙈)我觉得腐皮卷口感一般 都系钟意热既腐皮卷多d 😅鸡丝粉皮就绝对岩晒钟意麻酱同粉皮既朋友麻酱够香浓 配芝麻同鸡丝 正👍🏼👍🏼到左最出名既小笼包真系比上海既小笼包更合我口味入面肉够香又多汤汁 皮够薄 (皮薄对我黎讲都好重要)真系值得食👍🏼👍🏼红油抄手钟意有花生粒系面系辣左d,唔食得辣唔建议叫除左辣同花生味 唔系太食到其他味😅😅瑶柱蛋白炒饭感觉太干身 食多两啖要饮啖茶但味道可以, 算系依度清d 既野食选择之一😆依个猪扒担担面担担面唔系太辣 麻酱味都出再加猪扒唔会太干个面又唔会太软身系唔错既选择😋依个上海粗炒就太碎 好难夹同埋太咸 唔岩就禁食(可能上海野系浓味d ,但我个人觉得咸度太高要送白饭食)😂😂七点半左右开始人多 之后我地食完吹左阵水九点三左右佢地就要求我地埋单走(果下唔钟意,但都明白佢地要做生意)整体黎讲野
想食上海野所以简左依间
鸡丝粉皮就绝对岩晒钟意麻酱同粉皮既朋友
麻酱够香浓 配芝麻同鸡丝 正👍🏼👍🏼 到左最出名既小笼包
真系比上海既小笼包更合我口味
入面肉够香又多汤汁 皮够薄
(皮薄对我黎讲都好重要)
真系值得食👍🏼👍🏼 红油抄手
钟意有花生粒系面
系辣左d,唔食得辣唔建议叫
除左辣同花生味 唔系太食到其他味😅😅 瑶柱蛋白炒饭
感觉太干身 食多两啖要饮啖茶
但味道可以, 算系依度清d 既野食选择之一😆 依个猪扒担担面
担担面唔系太辣 麻酱味都出
再加猪扒唔会太干
个面又唔会太软身
系唔错既选择😋 依个上海粗炒就太碎 好难夹
同埋太咸 唔岩就禁食
(可能上海野系浓味d ,但我个人觉得咸度太高要送白饭食)😂😂 七点半左右开始人多
之后我地食完吹左阵水
九点三左右佢地就要求我地埋单走
(果下唔钟意,但都明白佢地要做生意)
整体黎讲野食质素系唔错
价钱都合理