2024-11-01
前几日,我哋约咗喺天后𠮶边一间餐厅同朋友庆生。呢间餐厅系朋友拣嘅,除咗有个靓靓嘅露台之外,我哋仲赶得切睇日落🌅。餐厅只系得一个套餐,啱晒选择困难既我地,呢个套餐有超过10款食物,其中几样系我印象比较深刻嘅。🦀阿拉斯加长脚蟹呢道菜上嚟嘅时候,长脚蟹已经俾厨师切好咗,我哋只需要蒸一蒸就可以食。蟹肉好新鲜,多汁嫩滑,由于系蒸嘅关系,蟹肉保留咗佢本身嘅鲜甜味道。🍲龙虾汤蒸蛋配蟹肉呢道料理好特别,用龙虾熬嘅汤底嚟蒸蛋,滑溜溜嘅蒸蛋同龙虾汤汁嘅味道好夹。蒸蛋入面仲有蟹肉,食落去更有口感。刺身带子(海草配西京面鼓)呢个带子系嚟自苏格兰嘅,带子食落去有啲Q弹,海草嘅口感清脆,再配埋带甜同鲜味嘅西京面豉,一齐食落去口感真系唔错🧀芝士樱花虾鲍鱼呢道系我最钟意嘅料理,因为有我钟意嘅芝士。鲍鱼带有嚼劲,樱花虾食落去有轻微嘅脆感,再配埋咸香嘅芝士,简直系完美。🦪鲜北海道北寄贝北寄贝同长脚蟹一样,本身就带有鲜甜味,只要蒸一蒸就可以食,食落去非常多汁。我哋嘅饮品系新鲜榨嘅橙汁同苹果汁🍊🍎 酸酸甜甜,好啱夏天饮。呢间餐厅嘅每一道菜都好有食材嘅特色,仲可以喺露台上欣赏下日落嘅美景。如果你都钟意喺舒服嘅环境下试吓唔同嘅料
🦀阿拉斯加长脚蟹
🍲龙虾汤蒸蛋配蟹肉
刺身带子(海草配西京面鼓)
🧀芝士樱花虾鲍鱼
🦪鲜北海道北寄贝
呢间餐厅嘅每一道菜都好有食材嘅特色,仲可以喺露台上欣赏下日落嘅美景。如果你都钟意喺舒服嘅环境下试吓唔同嘅料理,呢间餐厅系唔错嘅选择