2025-02-21 0 浏览
⭐️ La Prasserie📍中环朋友约食生日饭法国菜,唔小心迟左15分钟比店员开玩笑话”终于到🤣”💰消费金额:$888 HKD +10% / head🥖餐前面包:不过不失开胃菜有三款🐟腌制油甘鱼配柑橘汁 : 有少少唔够新新唔够弹口,可能系腌制原因。 味道方便几清新🥩牛肉tartaro 配软面包,由于已经食左餐前包只系食中间既肉,用芥末酱配搭还好🫛法国豆生菜配黑松露调味汁,几特别嘅配搭,但个人对于法国豆一般 中间菜有两款 🐙 烤鱿鱼配cream : 都系一样口感麻麻🦞烤龙虾配cream : 都几弹口,啲cream唔会太浓,但味道比较单一🍗主菜:蛋黄酱配烤鸡, 都算外脆但有少少干 ,配黄油饭🍰甜品 : 苹果塔配vanilla 雪糕 & 朱古力mousso ✨总评: 6 /10服务方面,食物上𩠌速度好快,职员都几热情,换一道菜就抹一次次枱 😆有冇得闲问觉得点,最后主厨又会出介绍卖相方面,可能系sharing 既原因,摆盘就一般般但如果过千既餐饭黎讲,味道同CP 值就唔够啦
⭐️ La Prasserie
📍中环

💰消费金额:$888 HKD +10% / head

🥖餐前面包:不过不失

开胃菜有三款

中间菜有两款
🐙 烤鱿鱼配cream : 都系一样口感麻麻

🍗主菜:蛋黄酱配烤鸡, 都算外脆但有少少干 ,配黄油饭

✨总评: 6 /10

卖相方面,可能系sharing 既原因,摆盘就一般般
但如果过千既餐饭黎讲,味道同CP 值就唔够啦