深水埗 一个充满平民色彩,香港地既缩影。也是一个比较有怀旧味道,能够食出地道既好地方,近年真系较少去,呢次系因为去西九龙政府合署,所以特地在附近揾好东西吃!见过唔少人介绍,终于有机会系平日中午黎到一尝充满街坊客人情味既坚记。 大约12时多来到,人流开始多,搭抬系必须,真系抬抬迫满客👍🏻。 刚好有客走,好彩就不用等呢。圆抬褶櫈系经典特色,抬面地面有骨头纸巾也是充满风味,不过为了美食,个人认为可接受,当感受返传统旧式食店文化吧。店内食客都是熟客多,伙记态度也很和善,不像某些店,在吹赶食客,这里别有一番人情味!!点了南乳猪手面:猪手肉软焾,用南乳炆,有带点酒香味,面质一般,汤底有牛腩汤味,减少左面既碱水味。附送骨碟,细心蛋牛治 烘底一场黎到无理由唔点驰名既蛋牛治,记紧一定一定一定要烘底!我外卖了一份,哗,好香牛肉味,真材实料,并唔系颓既罐头免治牛肉,而系新鲜牛肉,加埋一层蛋,更加香,肉够juicy , 夹在烘得香脆既面包,简直无得输!后记:个猪手面其实都够饱,但系呢个蛋牛治令我忍唔住,同埋一定要衬热食,面包仲脆卜卜时食。Re姐推介指数:4/5有机会系会再黎食既!
深水埗 一个充满平民色彩,香港地既缩影。
也是一个比较有怀旧味道,能够食出地道既好地方,

南乳猪手面
附送骨碟,细心
南乳猪手面
蛋牛治 烘底
一场黎到无理由唔点驰名既蛋牛治,记紧一定一定一定要烘底!

蛋牛治烘底

Re姐推介指数:4/5

有机会系会再黎食既!
蛋牛治烘底