2015-05-10
同男朋友庆祝生日,揾左好耐OPENRICE网,见到PEPINO好似唔错, 想报答佢平时咁钖我 同佢食生日饭,希望令佢开心下..而且仲见到酒店有65折优惠送蛋糕 就打去问问同订台因为下午3点几打过去,变左BUFFET个边听我电话, 但都可以BOOK不过详细餐牌资料佢地就唔知啦,之后我BOOK左6点再打左过去CONFIROM. 仲留左个蛋糕,写希望个蛋糕格黎会写咩等等.. 去到湾仔, 周围都比较旧区,而呢间酒店系附近比特别靓DPEPINO 我地行楼梯经过酒吧同BUFFET 就会见到 环境比较幽静同暗,都几岩纪念日同男女朋友拍拖食生日饭 不过价钱比较贵,内面客人有情侣, 一家大细,同外国人多有好多红酒同装饰,都几有意大利风。餐单有4款价钱,我地2个人所以就选择左食2人套餐,2人套餐亦有平贵之分(主菜唔同 分别系PIZZA 或者系牛排)我地选择左$49X左右既套餐菜色包括前菜, 2个主菜同甜品,同两杯咖啡/茶既餐饮前菜前菜味道相当唔错 好似张相咁,有烟肉,芝士,三文鱼,火腿等等仲有好大个既蒜蓉包 香草蒜蓉味道好香, 仲系岩岩出炉既感觉,包身又热又松软,仲紧要系「好大个」XD 食完都有
揾左好耐OPENRICE网,见到PEPINO好似唔错,
想报答佢平时咁钖我 同佢食生日饭,希望令佢开心下..
而且仲见到酒店有65折优惠送蛋糕 就打去问问同订台
不过详细餐牌资料佢地就唔知啦,
去到湾仔, 周围都比较旧区,而呢间酒店系附近比特别靓D
PEPINO 我地行楼梯经过酒吧同BUFFET 就会见到
有好多红酒同装饰,都几有意大利风。
餐单有4款价钱,我地2个人所以就选择左食2人套餐,
我地选择左$49X左右既套餐
菜色包括前菜, 2个主菜同甜品,同两杯咖啡/茶既餐饮
前菜
包身又热又松软,仲紧要系「好大个」XD 食完都有D饱啦~不过真系几好食~!
主菜有卡邦尼意粉同温泉蛋PIZZA
睇食评既相前都唔觉得个PIZZA咁大。实际上个PIZZA都足够哂两个人食,因为前菜已经令你几饱啦。
温泉蛋PIZZA 味道唔错, 批底都算脆,新鲜热辣既味道。
卡邦尼意粉方面都唔错,奶油味几浓但唔算腻,几香
甜品系预先一日转左做生日蛋糕, 近期有折扣将甜品升级做生日蛋糕
蛋糕味道唔错, SIZE仲几大, 系比4个人都食到既SIZE..
入面系西柚味, 上面有唔同水果装饰, 包括如士多啤梨,蓝莓开心果等等
味道清新, 唔会太甜, 西柚味一路食一路透出黎。 整体感觉
唔错食得我地好开心..
本身应该500蚊+1 服务费
但系一开场问我地饮咩水, 要唔要有气水..
我地以为系免费,无问..XD 就收多.$98蚊.. (有分收费的水和不收费的水)
所以大家饮水既话可以要求普通水
想饮好D既话就可以比多D钱饮..XD