上网见到吴彦祖嘅访问 , 知道佢喺中环苏豪区开咗一间食店 ,今日上午咁啱系中环工作 , 就特登同朋友嚟试下啦 !一打开䢂门就见到好靓嘅酒柜 😍😍 !一坐低 , 店员为我地详细介绍餐牌 ~ 听店员讲食店 11 月开始提供午餐 , 由而家开始至 12 月 7 日 , 逢星期一至五下午 2  - 3 点黎食午餐有 85 折 😯😯5 款招牌午餐包括素食沙律 , 乌冬 , 饭等等 , 有几款都想试 , 值得一赞系每款都有图片望下 👍餐牌 :日式火辣鸡肉丸串味饭 , 配日本流心蛋 , 自家制越式腌菜及脆紫菜 ($125)摆盘非常吸引 , 自家腌菜有洋葱 , 红萝卜 , 白萝卜等等 , 几好味 , 平时唔钟意食腌菜嘅我哋都食咗好多 店员极力推介用紫菜包住味饭同埋鸡肉丸串去食 , 味道真系好特别 , 大家都一定要试下 !! 😲😲一望日本流心蛋嘅蛋黄颜色就知系靓蛋 , 流心程度做得啱啱好 , 蛋味相当香浓 !慢煮厚切日式黑松露叉烧鹅肝迷魂饭配自家制越式腌菜 ($148)摆盘卖相同样吸引 , 店员话呢个饭最多客人点 ~ 慢煮日式叉烧调味特别 🤤 , 黑松露味唔会太抢 , 甜甜地 , 唔肥腻 , 值得一试
今日上午咁啱系中环工作 , 就特登同朋友嚟试下啦 !
一打开䢂门就见到好靓嘅酒柜 😍😍 !

餐牌 :
摆盘卖相同样吸引 , 店员话呢个饭最多客人点 ~
慢煮日式叉烧调味特别 🤤 , 黑松露味唔会太抢 , 甜甜地 , 唔肥腻 , 值得一试 !! 👍
另一主角鹅肝都算大块 😏😏 煎得好香 !
惹味烧鸡皮串 ($38)
鸡皮炸到脆卜卜 , 面头洒上七味粉 , 都几辣嫁 , 送酒一流 !
烧日式流心芝士年糕 ($38)
呢个芝士年糕劲好味 !! 😋😋 同坊间嘅芝士年糕唔同 !! 大家一定要试下 !! 一件绝对唔够喉 🤭🤭
自家制冰爽青柠茶 (跟餐)
柠味好清新 , 一啲都唔假 , 推介 !!

椰子水 ($38)
见佢餐牌写住 "best tasting coconut juice" , 果然唔错 , 味道更加真 , 更加清甜 ~ 😀😀

虽然今日与男神吴彦祖无缘 😂 , 不过食左一顿美味午餐 , 大满足 😌😌 ~~
  • 自家制冰爽青柠茶
  • 烧日式流心芝士年糕