2018-09-01
听朋友讲起 朗屏西铁站附近开咗一间新嘅火锅 好似牛角牛阵𠮶啲咁😛 坐得几舒服 食物都OK 新开又唔使等位😙 所以今晚就带我黎试吓😙原来叫 牛知己!主打韩式火锅 有澳洲和牛同特级美国牛肉两个set拣😝 我地就试个平啲嘅$168 特级美国牛肉啦 因为有其他额外野食想加😝我哋每款牛同猪肉都叫咗一款试吓 西班牙五花肉有惊喜!五花肉几有猪味 有少少油脂但系又唔算好肥 食落几好味😝 我哋仲加钱食咗个韩牛$68 同日本元贝$56 两样都好好味呀!😋韩牛一嚟到就知正 份量都唔少! 花纹好靓 油脂分布好平均🤤 轻轻渌两渌 微微粉红色𠮶阵时食最正😋😋 日本元贝都算大只 清洗得好干净 一啖食晒😋 渌3分钟啱啱好又唔老!饮品都系一概韩式饮品 梳打奶昔 新款香蕉味梳打 乌龙茶等等间餐厅上菜嘅时候仲有得玩㗎 透过路轨运送食物过嚟 好似食日式寿司咁 哈哈🤣 小朋友一定好钟意玩🤣 食饱饱仲有乳酪雪糕食 有原味 抹茶 香芋 每日有两款☺️虽然食物嘅选择就唔算好多 但系都有好多蔬菜 海鲜(青口墨鱼仔) 同蟹子丸芝心丸咁 $168都几抵!小童矮过140cm 仲有小童价🤣 下次带埋侄女黎食🤣
西班牙五花肉
1++韩牛