2011-08-06
婚后同老公过第一个生日, 梗系要食好d啦~见到openrice咁多人赞就去试下一去到就见到个门面好靓坐低之后就有waiter埋黎介绍menu, 仲有今日special佢一口气可以讲哂全部野, 好劲!!!不过我听到头晕..........讲完之后我都系唔记得有d咩食不过佢都好有耐性解释, 赞!!餐包好特别, 用o左唔知咩香料去整, 应该都系homemade bread黎ga la好好食前菜叫o左蟹肉白露笋+焗蚝 蟹肉白露笋系超多蟹肉超甜个焗蚝好香口汤叫o左蘑菇汤+鱼蓉汤汤就ok冇乜惊喜, 我比较钟意蘑菇汤主菜叫o左炭烧+芝士焗龙虾 & 猪扒 个龙虾真系坚好食, 超嫩滑劲甜!!真系未食过咁好食o既龙虾唯一系唔知系咪我唔识切, 食到有条好苦o既肉....唔知系咪d内脏另外个猪扒都几好, 肥瘦适中好林甜品我就叫o左Rasberry tart, 酸酸甜甜好好味, 一般食亲rasberry都会好酸...但呢个就唔会咁我就order o左拿破仑俾老公, 仲叫个waiter帮我写名, 好靓味道就正正常常冇乜特别~呢餐食o左我成千蚊不过食到咁高质素o既食物真系乜都抵番哂, highly rec
见到openrice咁多人赞就去试下
一去到就见到个门面好靓 坐低之后就有 waiter埋黎介绍menu, 仲有今日special
不过佢都好有耐性解释, 赞!!
好好食
前菜叫o左蟹肉白露笋+焗蚝 蟹肉白露笋系超多蟹肉超甜
个焗蚝好香口
汤叫o左蘑菇汤+鱼蓉汤 汤就ok冇乜惊喜, 我比较钟意蘑菇汤
另外个猪扒都几好, 肥瘦适中好林
味道就正正常常冇乜特别~ 呢餐食o左我成千蚊
不过食到咁高质素o既食物真系乜都抵番哂, highly recommend!!!