2018-12-15
一间装修颇具格调的餐厅,入门左边一个大酒柜,放左唔少高档红酒。我和朋友坐在Bar台前,厨师站在中间烹调,三边围住顾客,格局有啲似银座嘅铁板烧专门店。侍应推荐左比利时手工啤,味道清爽,不错!前菜系日式沙律配鲜带子,带子够晒鲜甜!跟住系京都 A5 和牛BBQ,有牛板腱、牛三⻆和牛肩胛肉,BBQ保留左牛嘅鲜味,正! 再来系美国牛舌,一向钟意牛舌嘅口感,呢度做得唔错。 食完第一轮牛后,侍应上左餐厅自制雪葩俾我地清味蕾。 跟住重头戏黎喇,大大块澳洲 M9+和牛扒,脂肪分布平均,厨师用备长炭BBQ,香味四溢,一向觉得靓嘅牛肉唔洗复杂嘅煮法,呢度炭火烧保留到牛肉本身嘅鲜味,已经好好味。朋友开左支PONTET-CANET 2000 ,简直系 perfect match。 呢度情调和食材都好唔错,下次带老婆黎食生日饭,包唔会乍型😬
呢度情调和食材都好唔错,下次带老婆黎食生日饭,包唔会乍型😬