2022-07-19 207 浏览
路过土瓜湾站睇吓附近有咩嘢食,见到家乐冰厅喺度开咗分店,心谂正,之前系荃湾家乐冰厅嘅忠实fans,见依家唔使排队就入去食下。夜晚7点嚟到,餐牌上面五成嘅嘢都冇晒,叫乜冇乜,谂住都仲可以食到佢signature嘅巨型火腿奄列,嚟到一切开旧奄列,心谂:「火腿呢?」再切开第二边睇,见到几条可怜嘅火腿喺入面,唔系呀嘛,俾$35食一堆熟到干炒蛋,咁我做乜要特登叫呢个奄列唧?其他嘢食都系好普通茶记感觉,叫咗个卤水鸡翼又咸又干,$100 per head真心好唔抵,仲要啲职员同附近餐厅嘅员工系咁影相,搞到我哋食到好尴尬….如果开分店又管理唔到个质素嘅话,真系宁愿唔好开分店,下次都系去返荃湾算。

火腿奄列