今晚难得同长辈喺中上环食中菜,呢一带都有好几间叮当马头嘅中菜馆,今晚我哋就拣咗鋿晶馆。一坐低就有个汤饮吓先,我哋叫咗个龙虾汤海皇羹,汤好足料又鲜美,唔错👍🏻而且好够热,咕噜咁饮落肚仔好舒服呢间餐厅所有嘢都系自家制,听闻个师傅仲好出名,以前服侍高明星高官~ 第一道菜烧鹅就好有惊喜,啲鹅油超香,衬饭食一流。第二道菜香芒大虾球,加入芒果汁嘅香令到下个鲜味更加出,而且虾肉都好弹牙!第三道菜榄角骨,香得来又好Juicy,又系送饭恩物食咁多肉都要叫返个菜中和下,伙计就推介我哋叫咗个猪膶浸苋菜,睇menu好似唔见有,所以有时问伙计就最熟,一定推介到餐厅最好味嘅嘢俾你👍🏻Overall我觉得都好唔错,尤其是系如果同长辈食饭嘅话就一定要带佢哋嚟呢度,相信佢哋都会好受落,我同行既长辈都好钟意个环境同食得开心。

第一道菜烧鹅就好有惊喜,啲鹅油超香,衬饭食一流。

第三道菜榄角骨,香得来又好Juicy,又系送饭恩物