2024-05-18 4860 浏览
🏰嚟到迪士尼🏰,除咗玩之外,食都好重要,就好似其中呢一间香港迪士尼乐园酒店里面都有唔同嘅餐厅,呢一间🍴翠乐庭🍴以自助餐为主,仲可以近距离同迪士尼人物影相添😍😍,重点系唔洗排队🤣,我都系第一次嚟,装修高贵典雅,又会加插童话角色,餐厅面积又够大,座位都相当阔落🫶🏼,坐得舒服之余仲可以望到花园景色,的确唔错👍🏻而佢哋嘢食方面款式都算多,初初都唔会有太大期望,只要正常味道就可以接受😌,不过食完之后比想像中好,无论系refill嘢食嘅速度,同埋服务嘅态度都唔错👍🏻🦞冷盘方面 : 除咗各款唔同嘅🥗沙律菜之外,仲有冷盘海鲜,🩷长脚蟹,🩷青口同埋🩷大虾等,都叫新鲜唔错,系款式比较少,不过日式嘅冻食就比较多,好似有款三文鱼子盖饭🍱咁,细细碗卖相唔错👍🏻,刺身方面一定会有🩷三文鱼,🩷吞拿鱼,🩷八爪鱼,🩷带子等,色泽都算新鲜,其次就系一杯杯色泽鲜艳嘅冻汤,系嚟自西班牙嘅蕃茄味,南瓜汤同埋青瓜牛油果,卖相系唔错,不过味道就一般,试过就算😳🍲熟食方面 : 中菜比较吸引,见到有一条原条上嘅🐟清蒸海鱼,好快俾人清晒,不过肉质系几鲜嫩,其次有🩷鲍鱼冬菇据鹅掌,🩷红烧花胶,🩷花旗参杞子炖鸡汤,🩷蒜蓉粉丝蒸海鲜,呢啲菜式

🍲熟食方面 : 中菜比较吸引,见到有一条原条上嘅🐟清蒸海鱼,好快俾人清晒,不过肉质系几鲜嫩,其次有🩷鲍鱼冬菇据鹅掌,🩷红烧花胶,🩷花旗参杞子炖鸡汤,🩷蒜蓉粉丝蒸海鲜,呢啲菜式都比较吸引,Buffet嚟计算系唔错,因为始终呢度嘅收费唔高,其次仲有个米奇造型嘅🦞龙虾蟹肉白菌洋葱米奇挞🦞,佢哋系即叫即整,所以食落热辣辣,味道唔错😋

食到中段,佢哋每一台都会送上一份❣️海鲜拼盘❣️,同埋一份❣️鱼子酱❣️,海鲜拼盘上嘅秘制酱汁系几入味,值得一赞系里面嘅鲍鱼,一啲都唔韧,鲜味浓🤤,另外鱼子酱可以作为伴食,自己可以DIY,饼干,面包或者脆片都系唔错嘅选择

🍰甜品 :甜品方面呢度除咗有唔同款式嘅蛋糕之外,仲有个DIY嘅雪糕机,我哋𠮶日嘅雪糕味系🍊日向夏柑橘🍊,味道好甜,有啲奇怪😓,另外仲有朱古力配料可以加制,除咗雪糕之外仲有心太软,苹果面包布甸,石榴水晶果冻,都可以一试🩷,水果方面唔少得一定有西瓜,蜜瓜,哈密瓜同埋菠萝等😆

最后,迪士尼人物会逐个出嚟同每一台影相,你可以选择由佢哋帮你晒出嚟嘅8R相,另外收费,又或者用自己嘅电话同佢哋影都冇问题,一开始几兴奋,好似同佢哋聚餐咁,又可以咁近距离互动,的确唔错😍😍