2017-04-29 1633 浏览
今次好特别老友生日佢话揾到间可以坐得舒舒服服 而食物新鲜兼高质素既火窝店 一齐叹下倾下计添 因为我地两个都系火窝控黎 最喜欢就系三五知己围埋 最近大家各有各忙 所以只想跟她两个撑枱脚密密倾 相约在九龙湾铁路站转乘Taxi去 其实告诉大家他们系有shuttle bus不过去到1900停的 留意啦 不过Taxi都唔跳表的 到达目的地比它们大厦则边既四面佛吸引 应该系新装架 八左一阵就跟手入去 只需直上扶手电梯到达一楼 正是这间食店 门面光猛接待小姐已经即时打招呼安排入坐 但入到去竟然无乜人 心谂会唔会中伏架 但系朋友安排我就无特别怀疑 可能我地早呱 有位女服务员就比抵个pad我地 佢话睇下有乜野啱食 原来系电子menu不过系无得落Order的 过左一会儿她们就送上调味架除左基本调味外 佢地豪不吝啬还用上等瑶柱XO酱添 因为见到条条瑶柱丝同虾米架 个人认为打边炉汤底重要性仅次于食材 我地两个就选择鸳鸯锅 一人拣一款 我惊太燥 所以一搬芫茜皮蛋清汤 另外一款就较浓味嘅沙爹汤底 一打开煲盖 香气扑鼻 芫茜香夹杂住沙爹味 好吸引 芫茜皮蛋还有马蒂 好足料 沙爹亦唔会稀释真系浓香跟手叫左手切牛 贵

过左一会儿她们就送上调味架

芫茜皮蛋还有马蒂 好足料 沙爹亦唔会稀释真系浓香

跟手叫左手切牛 贵花蚌 炸千层腐皮 塘生菜

谂住食住先唔够再落单 但其实食落我地已经好饱同满足 值得一赞她们既细心位 自动自觉会加汤 亦会帮你张汤嘅泡泡擗起 茶亦不停为我地添加

食物新鲜 服务细心 环境清优 价钱算中高 均价每人约 $430 但真系值得推介 2-4人最佳 唔会嘈有空间感

食饱后还有生果盘奉上 清清味蕾 西瓜超甜又够冻

甜品都好吸引 倾左个几钟就叫左两款叹
滋润既木瓜炖雪耳 同蕾沙汤丸一碟4粒 咬落去麻溶即刻流出 唔太甜芝麻味浓 面铺满绿豆粉

2017-04-27
庆祝纪念