2024-03-09 561 浏览
疫情之前闺蜜ABC就已经黎食过,当时我因为工作缺席,只记得佢地话超级好味.然后就相约下次聚会再食过.结果疫情三年,加上之后各自有家庭有小朋友,终于,今晚终于约到重聚lee间泰国餐厅.闺蜜A一早book左位,所以黎到就已经可以上二楼四人抬.我地order左两串和牛烧烤,两串猪肉两串猪颈肉,三只鸡翼,一份马拉盏抄通菜,菠萝炒饭同大虾冬阴功汤.而且食泰国菜,就不得不破戒饮左泰国奶茶.真系好正.但姜汁泰国奶茶都好特别好正,值得推荐.(食到咁上下先记得影相,好多其实都食左饮左大半)串烧好快就上,味道好正.特别系酱料!之后系我最最深爱嘅冬阴功汤,哇,真系正到飞起.只大虾应该系龙虾仔.但我关注点一直系个汤本身就好正.令人想要一饮再饮!马拉盏炒通菜分量好大,四个人都差D食唔晒!菠萝炒饭非常足料!大大只虾,鱿鱼同肉松.味道适中.讲讲下口水都流晒.过两日我肯定又要再去多次.为左冬阴功汤!
闺蜜A一早book左位,所以黎到就已经可以上二楼四人抬.

(食到咁上下先记得影相,好多其实都食左饮左大半)
串烧好快就上,味道好正.特别系酱料!
马拉盏炒通菜分量好大,四个人都差D食唔晒!
菠萝炒饭非常足料!大大只虾,鱿鱼同肉松.味道适中.
讲讲下口水都流晒.过两日我肯定又要再去多次.为左冬阴功汤!
2024-03-08
  • 大虾冬阴功汤