2019-09-08
本身为左梳乎厘pancake慕名而来,但到埗先知原来只在3-6pm先供应失望,谂住叫鸡多布甸,西多士,抹茶卷蛋糕同埋士多啤梨多士点个鸡蛋布甸同抹茶卷蛋都无四样野两样都无晒,但我地个时先8:30pm系岩岩食完饭食甜品既时间 最后我地叫左三样甜品柠檬蛋白布甸本身以为上面啲蛋白粒系脆既,但食落去系淋淋地既,微甜柠檬布甸几酸但唔会过酸,配埋上面既蛋白粒中和番酸味,味道几平衡,拿捏得唔错而且质地几soft,唔会太结太硬,系我钟意既布甸口感八天堂西多士望完呢张相,再望下餐牌上而张野我差啲以为佢黎错左野焦糖香蕉同苹果片无左,变左士多啤梨同菠萝碎而且望餐牌个样,我以为系好似炸过既西多士上到黎个个好似梳乎厘pancake咁切开,中间未熟,流心既但味道系唔错,几香蛋味,而且出面层皮焗脆左有啲口感同层次后面个球以为系雪糕,但系cream黎,都几甜其实成碟野味道系几好既,但同餐牌上/期望上出入太大如果佢写 流心梳乎厘pancake 可能会好啲士多啤梨多士都的左几耐,上到黎个size比想像中大大佢将入面既面包切左粒烘过,唔会烘得太硬,微脆,面包出乎意外地香,几好食食晒中间既面包粒,切出面啲皮就发觉非常淋睇得出佢
失望,谂住叫鸡多布甸,西多士,抹茶卷蛋糕同埋士多啤梨多士
点个鸡蛋布甸同抹茶卷蛋都无
四样野两样都无晒,但我地个时先8:30pm
系岩岩食完饭食甜品既时间
最后我地叫左三样甜品
柠檬蛋白布甸
本身以为上面啲蛋白粒系脆既,但食落去系淋淋地既,微甜
而且质地几soft,唔会太结太硬,系我钟意既布甸口感
八天堂西多士
望完呢张相,再望下餐牌上而张野
我差啲以为佢黎错左野
焦糖香蕉同苹果片无左,变左士多啤梨同菠萝碎
而且望餐牌个样,我以为系好似炸过既西多士
上到黎个个好似梳乎厘pancake咁
切开,中间未熟,流心既
但味道系唔错,几香蛋味,而且出面层皮焗脆左
有啲口感同层次
后面个球以为系雪糕,但系cream黎,都几甜
其实成碟野味道系几好既,但同餐牌上/期望上出入太大
如果佢写 流心梳乎厘pancake 可能会好啲
士多啤梨多士
都的左几耐,上到黎个size比想像中大大
食晒中间既面包粒,切出面啲皮就发觉非常淋
睇得出佢系有烘过,但食落淋到好似无烘过咁
入面个层吸晒中间既cream同酱仲淋,食落口质感就好似吸左水既面包咁
但成个野系好足料好多cream同酱
士多啤梨酸左少少,士多啤梨酱就正常
可以一赞系cream唔系轻飘飘个啲,几实同几香
题外话 负责堂食呢边既服务员态度麻麻
好赶收工咁,我坐低左一个钟听左佢讲5-6次:我地就黎关门架啦
大约9点倒,有路人系出面睇紧餐牌
虽然系过左last order,但佢咩都无讲伸手收起餐牌,熄埋门口盏灯🤷🏻♀️
总括而言 今次订左位有折系几抵食
但如果正价黎食甜品要谂谂