今日趁雷囡s返晒学,同我的可爱妹妹撑枱脚!难得的 #MeTime Lunch ,当然要食好啲啦!妹妹话想食上海野,我地就近近地搭左2个站去乐富广场嘅上海姥姥。贪佢就脚,食完仲可以湿平完先去接囡放学😆 完美用尽我的MeTime 🤣呢度环境干净,装修都唔错,墙上仲挂左好多疑似延禧攻略嘅挂画,张张得半个样,又几有格调,我钟意。延禧粉去食饭不妨集下邮🤣餐牌上面样样都想食,新春贺年菜样样都好吸引,价钱唔贵,唔慌大碟啦!唔洗谂,点菜时型左一句:「呢版吖唔该!」点知....哗哗哗!碟碟都好大碟😆😆 红枣雪梨茶:真材实料,有雪梨有红枣,绝非一般冲剂。饮得出好滋润,好温暖💕年年有余老坛酸菜鱼:真系超大盘,鱼略炸过,唔会一夹就散,肉又够滑。酸菜底味道啱啱好,酸辣度好啱我口味,唔似有啲酸到牙都软。辣味又刚好,唔算好辣,有dd花椒,轻微麻口。粉丝同豆皮好索味,好正👍🏻大红大紫小笼包:真系好红好靓,竟然系原粒带子,绝对足料👍🏻最正系个姥姥金汤全家福:超足料👍🏻汤够清甜,虾够新鲜,仲有大大条海参,口感刚好,唔会太淋又唔硬👍🏻 仲有蛋饺同百叶包。百叶包咬一啖就饱左...奉劝各位细食嘅朋友仔,share 就好喇,太足
今日趁雷囡s返晒学,同我的可爱妹妹撑枱脚!
难得的 #MeTime Lunch ,当然要食好啲啦!

哗哗哗!碟碟都好大碟😆😆

年年有余老坛酸菜鱼:

大红大紫小笼包:
真系好红好靓,竟然系原粒带子,绝对足料👍🏻

最正系个姥姥金汤全家福:
超足料👍🏻汤够清甜,虾够新鲜,仲有大大条海参,口感刚好,唔会太淋又唔硬👍🏻 仲有蛋饺同百叶包。百叶包咬一啖就饱左...奉劝各位细食嘅朋友仔,share 就好喇,太足料🤣🤣粉丝又系主角,好索好味👍🏻

吉祥平安八宝饭:
啱晒做甜品,唔好睇佢细细份,劲足料超饱,桂花琉璃汁,好晶莹好靓😍

2姊妹成枱野食左四百几,大满足。出左名唔嘥野,劲惜食嘅雷囡妈妈,当然会打包返屋企同家人分享继续食啦😆😆
  • 姥姥金汤全家福
  • 老坛酸菜鱼