2021-09-26 203 浏览
同bb试完婚纱之后,又行吓工业大厦,行行吓又过七点啦,跟住就去揾下有咩好嘅西餐食,终于拣咗呢一间。个环境几舒服又有啲格调,唔会有迫嘅感觉一攞起个餐牌睇头𠮶页全部都系啲扒啊!叫咗个Angus sirloin 牛扒,煎吞拿鱼 risotto, 叫咗杯咖啡和一杯Bloody Mario特饮,仲加咗一个tiramisu甜品, 因为唔系平日,所以杯嘢饮同甜品都系要分开叫。首先嚟咗杯咖啡先,冇乜特别,都系起泡整朵花仔俾你睇吓咁啦。之后嚟咗煎吞拿鱼意大利饭,个黑椒吞拿鱼煎到外面脆脆地,个波菜饭就绿色几得意嘅,软硬都符合标准,调味都OK,见到有食用花摆喺上面点缀下,啲鱼子审喺吞拿鱼嘅周围就睇落碟嘢高贵啲。重点第三碟就系sirloin 牛扒,我问侍应系咩扒,佢话系美国安格斯扒,所以我就有啲信心可以叫佢煎到medium rare呢个牛扒配薯条同埋成个焗蒜头薯条都系配茄汁冇特别,不过个焗蒜头就令到呢碟加晒分啦,我估计佢应该用锡纸包住嚟焗嘅,因为我可以好容易就咁用个叉就吉到个蒜头肉出嚟。蒜头肉又出奇地冇好大阵蒜味,唔会话食完就成条街都认到你食咗蒜头咁烧汁都夹个牛扒,唔会话好多筋、D肉都淋的,食到有肉汁。惊喜嘅
个环境几舒服又有啲格调,唔会有迫嘅感觉
一攞起个餐牌睇头𠮶页全部都系啲扒啊!

首先嚟咗杯咖啡先,冇乜特别,都系起泡整朵花仔俾你睇吓咁啦。

呢个牛扒配薯条同埋成个焗蒜头
烧汁都夹个牛扒,唔会话好多筋、D肉都淋的,食到有肉汁。惊喜嘅系佢将成条Rosemary
摆咗喺块扒嘅上面,睇开西片嘅我就即刻顺着条Rosemary 脱晒啲叶出嚟表演俾bb睇,咁呢啲咪就系促进关系升华啰

叹完块扒同吞拿鱼之后呢就叹埋两杯嘢饮
讲讲杯特饮,都有啲睇头嘅

杯嘢饮侧边有个冰球,仔细睇有北半球和南半球,北边呢就冇乜,斋冰,南半球呢就有啲心思,有啲冰冻火龙果肉, 成个咁舐又冇乜味㗎㖞,不过呢𠮶杯嘢剩载住𠮶个波呢系有加咗syrup, 原来系用嚟沟落去杯特饮里面饮嘅,杯嘢又有得饮又有得玩都有啲互动吖

最后个甜品卖相都唔错,块手指饼又唔硬,原来唔系用cream, 系用芝士,冇咁罪恶感,加埋杯咖啡就一流

食饱饭张单都只系五百零蚊咁嘅质素都唔算太贵,都算性价比OK啦

Tuna  risotto
Angus  sirloin