2021-06-13 1640 浏览
多年前喺New York食过Shake Shack,一改我对快餐店汉堡包嘅印象,既juicy,酱汁又好食,直情令我返黎后本来唔钟意食汉堡包都变开始钟意。Shake Shack初黎香港时,落户中环。同大部份过江龙一样,初开时,每日都大排长龙,亦因为咁样,可能点都对食物质素有少少影响,所以喺开业时,试过一次后,就甚少再试,因为觉得同New York嘅争太远,又唔平。今日黎开IFC,因为想食个快嘅,就再黎,点咗:🍔Shack Stack $89🍋Fresh Lemonade $25惊喜地,今次整得非常好,又令我谂返起当年喺New York时食嘅感觉🤤呢个 Shack Stack一睇就知劲邪恶😈佢嘅最上层系大块蕃茄同生菜块,之后系超厚牛肉同大块蘑菇一齐炸嘅车打芝士。食时,咬到厚厚芝士令人超满足。黎食 Shack Shack必饮佢嘅新鲜柠檬汁,虽然唔知系咪真嘅柠檬汁,但都饮得出唔系开粉冲,下次再试埋其他分店先😋🍔Shake Shack (国际金融中心) (中环)📍中环港景街1号国际金融中心4楼4018号舖

今日黎开IFC,因为想食个快嘅,就再黎,点咗:
🍔Shack Stack $89
🍋Fresh Lemonade $25

呢个 Shack Stack一睇就知劲邪恶😈

🍔Shake Shack (国际金融中心) (中环)
📍中环港景街1号国际金融中心4楼4018号舖
  • Fresh  Lemonade