2018-07-06 287 浏览
难得又喺公司聚齐5只饭脚,梗系要出街食下饭,有同事想试天天海南鸡,虽然行得有啲远,一于都去试下。之前行过成日都见门口大排长龙,今日去到竟然唔洗排直入,突然觉得伏味浓。入到去招呼都都算有礼貌,但个个侍都好似好赶咁,全枱人好一致都系食海南鸡饭,首先黎个汤,一饮就知系鸡粉水,饭都好快黎,啲鸡已经淋左汁落去,第1啖食落去成件鸡沾满汁系好食嘅,但再食有啲沾唔到汁嘅就食到件真身,虽然又滑又软淋,但丁点儿鸡味都无,仲有啲雪味,唔怪得知要淋定晒汁,最搞笑就系我地5个饭有两个系无鸡,另外3个就有骨,到底系点控制品质? 个鸡油饭就比鸡更有鸡味,亦唔会油淋淋,合格嘅。总结,80蚊唔包野饮仲要加一,如果好食嘅我会觉得抵,但呢个质素真心唔值,无下次。

海南鸡饭