父亲大人最近迷上左鱼生饭,上次向元朗食左间佢唔太满意,今日一家四口黎到屯门。因为担心好长龙所以预先订左枱,黎到发现今日都唔多人,等一张枱走就有得入啦。本身想食三国海胆丼,见到呢个秘传既海胆鲭鱼丼就决定不如唔好食咁寡。点餐后送上冷砵烟熏芝士同白昆布汤,师传话要食左芝士先。坦白讲芝士虽然几特别,不过味道唔算突出,个人认为味道淡左少少。白昆布汤相对出色,清甜得黎又唔会觉得太淡,昆布亦都几好食,烟烟韧韧几得意。秘传海胆酱烧鲔鱼丼,师傅话唔洗落豉油,个汁酸酸咸咸都几开胃,烧过既鲔鱼微暖,食落都好肥美,连饭食就唔会太腻。不过略赚海胆份量太少,同平啲既壹重丼份量相若,但壹重丼仲有好多其他鱼生,所有有少少失望。不过系果句讲果句,呢度既日本海胆好新鲜,浓郁甘甜。下次都系唔好三心两意,直接食三国海胆丼算了。加$12就有白桃乳酸梳打紫薯甘粟饼,热辣辣,好味道。三重丼,$148。一重丼,$198。

加$12就有白桃乳酸梳打

紫薯甘粟饼,热辣辣,好味道。

三重丼,$148。

一重丼,$198。