2013-09-02
同男友庆祝纪念日想食餐安全稳阵既餐厅见OPENRICE REVIEW 都唔错 点知系中伏既开始呢晚叫左头盘 : BBQ Ribs and drumsticks with cheese fries ( Chicken Drumstick 唔错, 几juicy 又够热, 个ribs 好干,个薯条冻既, D芝士硬左 )主菜1 : 肉眼扒配焗蕃薯牛油青菜 (5成熟岩岩好, 少少血 唔错, 不过肉味唔浓)主菜2 : 鲜虾白汁意粉(好似系呢个名, 哗...呢个正呀, 我去大家乐$37 仲好食D 好嘢! )如何中伏: 我 = , WAITRESS= 落左单冇耐发觉只碟都几污漕 就麻烦个WAITRESS 帮我换过只一等等左10分钟 先有返只碟呢10分钟我地都系齐坐....到我地等到个汤尼已经系20分钟之后既事 (仲要催左先话尼跟) : 汤到啦, 包呢? : 哦...尼跟尼跟...哗, 多谢你比个包我呀真系随即个意粉都到埋 : 我汤岩岩到 麻烦你个意粉入返去先, 废事吹到冻晒唔洗5分钟个扒都到埋啦, 咁冇计啦唯有快快趣食埋个包同d汤 叫佢出返个意粉食左几啖先发觉, 我地个头盘未到 =,=好脾气既男友都
见OPENRICE REVIEW 都唔错 点知系中伏既开始
呢晚叫左
如何中伏:
我 = , WAITRESS=
一等等左10分钟 先有返只碟
呢10分钟我地都系齐坐....
: 汤到啦, 包呢?
: 哦...尼跟尼跟...
哗, 多谢你比个包我呀真系
随即个意粉都到埋
: 我汤岩岩到 麻烦你个意粉入返去先, 废事吹到冻晒
唔洗5分钟个扒都到埋啦, 咁冇计啦
唯有快快趣食埋个包同d汤 叫佢出返个意粉
食左几啖先发觉, 我地个头盘未到 =,=
好脾气既男友都忍唔住要笑, 话可能个头盘谂住留返比我地做甜品呱
之后终于到齐晒, waitress姐姐够胆死见住台面既汤碗同包个盘逼到我地冇位啦
都唔收, 夹硬摄个头盘入尼就算
: 咁都唔收呀?
(行开左一半先返转头收走D嘢)
都好过冇啦 (冷笑)
成晚最有效率系埋单
之后我忍唔住颈, 叫个WAITER 比张FEEDBACK SHEET 我填
又系一去冇回头=.=
其实果晚周围几台客既投诉声都此起彼落
真系唔明佢地凭咩咁厚面皮 仲够胆收我SERVICE CHARGE!