2019-03-03 1451 浏览
今次我地来龙景轩本想回味一下 Michelin 3星餐厅, 几年前来过,当时觉得好好食,服务又好,所以等了两个月都要来 (两个月前book位), 但今次的经验真系强差人意,如果严格一点来讲,其实可以用名不符实来形容,而且也对不起佢地既定价,毕竟两个人食几件点心千几蚊呢个价位总可以有一点点要求对吗?首先当天精选点心系鲜竹卷,但有点酸味, 好奇怪所以唔敢食晒, 见到个XO酱肠粉比佢地一般肠粉贵两倍几,应该系好特别,但食落同一般酒楼根本无分别, 而其他点心亦差不多系普通酒楼水准,连比较比好的中式餐厅都比不上,龙景轩点心水平都几低,呢点希望未来日子会有改善而讲到服务,Four Seasons Hotel 水平理应系好高,但老实讲今次又系有点失望,未到应用水平,员工的招呼,态度都同同级餐厅仍有点距离