2014-09-10 1693 浏览
星期六上完堂都已经两点几, 既然过左lunch hour, 就同个friend走去揾tea食啦!搭叮叮落到上环, 就近近地走左上去上环街市熟食中心。第一次去, 本身谂住环境会麻麻地, 点知又有冷气又干净企理㖞! 因为唔系繁忙时间, 我地一去到就有座坐。 坐定定就即刻叫左个西多士同冻奶茶! 个西多士热辣辣, 一咬落去就有好香嘅蛋香味, 加埋炼奶真系好夹, 唔会太甜之余, 又多左一重奶香, 真系好正架! 仲要落足料, 两块包都又厚又多蛋汁, 脆得黎又唔太油!真心推介!至于好出名嘅樽仔奶茶就咁卖唒, 我就冇缘饮到啦, 不过都叫左杯冻奶茶! 系茶餐厅饮嘅一定好饮过d怏餐店嘅!
西多士
冻奶茶