2020-02-26 143 浏览
麒艺馆系由名厨陈小麒坐镇掌舵,花胶系陈师傅既拿手菜,餐厅装修简洁但又带点幽雅,座位好舒适,完全无焗促既感觉即烧无花果天下第一猪个名有点浮夸,但完全浮夸得起,乳猪系即烧非常脆口,肥瘦均匀,再点埋个无花果酱,好好食!蜜丝菠萝咕噜肉咕噜肉做得够脆,个酸甜汁味道岩岩好,可惜个猪肉本身好膻,影响左成碟菜既味道花胶虾子柚皮知道花胶系陈师傅拿手菜,当然要试下花胶有别于平时食开既质感,无咁黏身带爽口的,我钟意,柚皮一d涩味都无,如果可以再放多d虾子就完美了香煎鲜虾腊味莲藕饼呢度个藕饼有煎到香脆既效果,但竟然一d油腻感都无,好犀利呀清脆玲珑蜜糖豆,百合,云耳,腰果,好爽脆既一碟菜黑芝麻雷沙汤圆团年饭当然要叫汤圆啦,团团圆圆嘛,即叫即整,好香芝麻味,好食麒麟果花胶冻真系食到有花胶既味道,无谂过花胶可以放入甜品,而味道系可以咁夹环境服务都一流,价钱亦合理,下次真系想试下佢午市既点心
即烧无花果天下第一猪

蜜丝菠萝咕噜肉

花胶虾子柚皮
知道花胶系陈师傅拿手菜,当然要试下

香煎鲜虾腊味莲藕饼
呢度个藕饼有煎到香脆既效果,但竟然一d油腻感都无,好犀利呀

清脆玲珑
蜜糖豆,百合,云耳,腰果,好爽脆既一碟菜

黑芝麻雷沙汤圆

麒麟果花胶冻

环境服务都一流,价钱亦合理,下次真系想试下佢午市既点心