2022-08-27
睇到街坊谷既推介,黎试试呢间位于太子既炸鸡。其实大角咀同太子既炸鸡店有唔少,都有心水小店。可惜已经结业。最近已经颓到食某连锁快餐店既炸鸡。今日搭巴士返屋企,醒起落车位附近就系呢间炸鸡店。返到屋企附近已经接近晚上九点,位于太子深水埗之间既店面个时冇咩人,我地几乎一落单比左钱,谂完食咩就炸好拎得走。之前都怕会等到好好好饿。三个人食叫左两个餐(c2,a2),返到屋企仲系热辣辣,洗左手就急不及待开餐喇。D鸡多汁又弹牙,配埋d酱简直一绝(一共有十款,今次我地拣左柚子酱,酱油酱,蜜糖芥末酱同甜酸酱),一开始食落蜜糖芥末最好食,食到最后竟然系个柚子最好食。(可能习惯左柚子甘甘地个味道)D酱唔止用黎点炸鸡,仲可以点埋个薯条,虽然行返屋企有段路,d薯条返到屋企仲可以keep住脆卜卜,上面仲洒左d粉,就算就咁食都冇咁单调,我地就用薯条黎试每个酱再点d炸鸡。一开始仲惊薯条咁细份唔够饱,食完发觉岩岩好,唔洗做大晒鬼。加左钱升级野饮,青拧梳打真心唔错,开胃得黎夹埋个炸鸡岩岩好。打完食评又心思思想再帮衬lu
今日搭巴士返屋企,醒起落车位附近就系呢间炸鸡店。
打完食评又心思思想再帮衬lu