2023-05-27
今日特登约住红磡既朋友,为的是佢做我地胆,带路揾好嘢食。今日就黎到呢间我听闻超地道超赞既台式炸鸡店黎试试!专登晏昼唔食咁饱,为的是试多啲唔同款式的炸物,今日试左:1)脆皮鸡腿排(配芝士粉)-呢度炸鸡腿排虽然跟地道唔帮客人剪细,但胜在唔会太大块,同朋友都容易分,我第一次食台式炸鸡排系食到有肉汁锁紧喺旧鸡排入面,而且我地行到红磡先开餐仲保持到酥脆+热辣辣既温度,芝士粉辣辣地,好惹味,食落无话好热气既感觉2)金菇酥(配梅子粉)-店员大推,话呢个炸金菇每日限定的,每日卖晒就无!呢个食落超惊喜,个梅子粉同金菇味道超夹,开胃,炸粉够薄,无介绍错3)脆皮百页豆腐(配原味五香粉),个粉都系跟店员推介,食落味道正宗,个百页豆腐既口感又系惊喜,少少烟韧度似甜不辣,但又无甜不辣既硬度,咬开都系豆腐黎,第一次食,好好食4)脆皮花枝丸(3粒)(配芝士粉+梅子粉),呢个系朋友点的,个粉两沟咁食又真系几好味,花枝丸好正宗,食到有粒粒花枝,而唔系一粒全系用粉整成既丸子今日好好彩,唔洗大排长龙就买到,今日系大约下午3:00去到,nice weekend!
专登晏昼唔食咁饱,为的是试多啲唔同款式的炸物,今日试左: