2018-02-10
听住系附近嘅朋友介绍 所以特登入黎大角嘴呢边食金船长😆 朋友话呢度嘅黑松露pizza系必食嘅!所以我地一坐底就叫左🤤 黑松露pizza🤩🤩🤩一上台已经闻到好香嘅松露味 系咁飘上黎 而表面就被一层松化嘅芝士粉包住! 而且pizza 仲系热腾腾 个pizza 皮好香脆 而里面就系软绵绵嘅黑松露馅 系真正嘅外脆内软😭👍而侍应都好细心咁介绍左3 种食法 1. 咩都唔点就咁食2. 点提子醋汁3. 提子醋汁加旁边嘅有机蔬菜 个人最钟意咩都唔点就咁食 因为就咁食食到cheese mix 松露嘅原味 味蕾唔会被其他影响😛 但朋友就觉得点提子醋汁都唔错 酸酸甜甜都几夹😚 一打开个下吓亲(加上有d密集恐惧)好足料 系满布嘅黑松露 唔怪得之一上台就咁香啦😻小食拼盘 😆有焗青口 焗蜜糖鸡翼 炸鱿鱼圈 炸芝士豆腐 全部都好好食 尤其系青口 焗得好香牛油同有少少香草味 刚刚好🤤 吞拿鱼沙拉😻😻 估唔到系咁样嘅吞拿鱼 外面个层熟但入面个层睇落仲生 估唔到食落又几特别几新鲜嘅感觉😛 老虎虾龙虾汁意大利饭 😚 老虎虾几鲜甜 而呢度嘅意大利饭比较硬身 同我平时食开嘅唔同 朋友几钟意 而且每一粒都沾满汁 份量都几多同饱肚
黑松露pizza🤩🤩🤩
而侍应都好细心咁介绍左3 种食法
1. 咩都唔点就咁食
2. 点提子醋汁
3. 提子醋汁加旁边嘅有机蔬菜
小食拼盘 😆
吞拿鱼沙拉😻😻
老虎虾龙虾汁意大利饭 😚
老虎虾几鲜甜 而呢度嘅意大利饭比较硬身 同我平时食开嘅唔同 朋友几钟意 而且每一粒都沾满汁 份量都几多同饱肚 要逐热食 冻左饭再硬d就冇咁好😝
主菜:美国肉眼牛排🤩🤩🤩 7成熟
块牛排好大块!而且够厚身 切嘅时候会感觉到d肉汁锁住左系入面 b 紧出黎🤤🤤 牛排好嫩 而且食落去的确好juicy 唔靭!推介😻
主菜:纽西兰羊架
叫左7成熟 外表比我预期中生 但食落都系够juicy 唔so 而且够厚身 而且我好钟意嘅蒜蓉汁 同肥美嘅羊架好夹💕💕
宇治抹茶红豆奶昔🤤
抹茶味清清地 唔系净系得个甜 配合奶香同埋甜甜地嘅红豆 好饮😆👍
甜品叫左呢度出名嘅梳乎厘 😻
系朱古力味嘅 焗到好高 而且里面好松软!果然高质!下次想试下其他味😋
另外仲叫左心太软 估唔到有云尼拿雪糕系面 朱古力好甜 但捞埋雪糕一齐食口感好正 系一冷一热嘅融合🤩 记得快d 食 因为雪糕好快被流心嘅朱古力溶化😚