2017-07-12
听左好耐lion rock 既semi-lunch buffet 评价甚高, 今次终于有机会试啦, 难得当日天气好, 可以远望狮子山顶, 唔怪得餐厅叫lion rock啦半自助餐可以拣1个主菜, 由$148-$208 不等, 有中式西式日式, 而今日就试左1个burger, 同1个点心拼盘~汉堡配薯条:薯条炸得好松脆, 汉堡个汁都几好味, 分量好大点心拼盘:本身以为点心拼盘好似好hea, 但上枱果下又觉得卖相几唔错, 仲有蚊鲍鱼饺加加分, 唔好睇少个份量, 再加埋buffet果d真系好饱!再讲下buffet 方面, 当日有海鲜汤同桂圆红枣茶, 海鲜汤好多料, 但较为稀, 另外仲有关东煮, 好入味好正!沙律都几多选择, 推介泰式果款沙律, 好开胃!甜品方面, 有芝士蛋糕/生果/椰汁糕/班兰蛋糕/mousse等等, 仲会出唔同款, 甜品款式比想像中多, 而且味道仲好好!!临走仲送多杯movenpick雪糕!overall 用埋hsbc卡优惠, 折左都系$137, 真系好抵食!!!
汉堡配薯条:
薯条炸得好松脆, 汉堡个汁都几好味, 分量好大
点心拼盘:
沙律都几多选择, 推介泰式果款沙律, 好开胃!