2021-04-06 245 浏览
复活节假期就嚟去到尾声,当然要把握时间继续吃喝玩乐啦!今日踩完单车,就过嚟yoho食嘢,见到坚信号好想食生煎包⋯呢度有自助式点餐服务,可以扫QR code落单,既方便又环保。今次我哋点咗坚信号生煎包(四个)、灌汤小笼包(四个)、坚信嘅秘制猪扒菜饭、外婆红烧肉同埋2罐雀巢柠檬茶。呢度个招牌生煎包真系无得输,每次嚟都系必食之选!咬落去肉汁丰富,而且肉汁鲜味香浓,包底煎得干身脆口,食落好有层次,十分出色!建议先咬一细口,再慢慢啜d肉汁,慢慢品尝,咁就可以减少烫到嘅机会。灌汤小笼包亦系不错之选,皮薄馅鲜,而且好juicy。至于个猪扒菜饭,块猪扒好腍唔柴皮,唔系出面𠮶啲因为腌得好劲嘅关系而冇晒肉味,而且佢味道偏甜,食落有少少似叉烧,配上菜饭都唔错。最后到红烧肉,五花腩肥瘦比例非常好,而且炆得好入味,加上秘制外婆汁,𩠌饭一流!总括而言,呢度嘅出品无论价钱味道都唔错,而且亦无加一服务费,值得推介!

2021-04-05
  • 生煎包