2019-07-30
// 🍴如果想同朋友坐低慢慢食野倾计 去cafe就最好不过而旺角出名cafe多 但就唔系每一间都高质素我最近去呢间零负评cafe就好推荐大家去 💁🏻♀️店舖面积唔算好大 但都适合二人 甚至五六人既聚餐 (当然要预早book位 因为我去𠮶日都好full🤭)我最钟意餐厅环境系采用大玻璃窗既设计 空间感好够 坐窗边位望出去好舒服写意.🔹南瓜野菌汤属于比较稠既汤 唔会好稀好淡似饮水咁野菌份量好多 如果南瓜味再浓啲就更正.🔹芝士烟肉薯泥热锅芝士烟肉再加上说来既配搭简直无得输薯泥既底部有微焦 食落去软绵绵得黎又带点脆.🔹黑鱼子白汁烟三文鱼烩意大利扁面烟三文鱼既份量够哂2个女仔share加上我自己偏好意大利扁面 多于意大利粉 煮得比较入味之余 每条面都有挂汁既效果配上浓郁既白汁 相对上可能对爱清淡既人士比较腻 但我就非常满意.🔹法式甜酒西班牙杜洛克猪肉眼扒配南瓜酱个人觉得呢个绝对系必点单品 我比较少食猪扒 因为觉得全熟肉质比较实 唔系我钟意食既口感但店主推介呢个猪肉眼扒 食完果然无后悔试肉质系非常腍 而且肉味同平时食既猪肉系真系唔同至于酱汁方面 南瓜酱为点缀都几夹 但系分量就略嫌唔够多 唔足够点哂成
如果想同朋友坐低慢慢食野倾计 去cafe就最好不过
烟三文鱼既份量够哂2个女仔share
🔹法式甜酒西班牙杜洛克猪肉眼扒配南瓜酱
但店主推介呢个猪肉眼扒 食完果然无后悔试
肉质系非常腍 而且肉味同平时食既猪肉系真系唔同
至于酱汁方面 南瓜酱为点缀都几夹 但系分量就略嫌唔够多 唔足够点哂成块扒
(不过公平啲讲 可能系块扒比较大🤭
🔹即烧迷迭香烟熏鸡翼