2012-12-28 126 浏览
听朋友讲一风堂拉面最正,但要排好耐队,等几十个号码,听到就怕怕。今晚系附近睇完戏已经九点九,就去睇下多唔多人,店员话今日既筹已经派完,但可以十点三回来看看有无 quota。最后好彩地可以入去试下。饺子:饺子望落好干身,食落无咩惊喜,馅肉唔够鲜甜和多汁。赤丸新味:汤底有点辣;拉面比较幼身,但有咬口和香滑;叉烧选左瘦叉但都几肥,而且超薄片又很念身,没有肉质既口感。博多酱油拉面:汤底十分香甜,好好饮;拉面选左粗面,更有咬口,但觉得幼面面香浓些;叉烧太薄片,感受唔到肉香味;唐心蛋唔太生,蛋黄 “黏黏地”,但唔够唐心。如果只讲汤底和拉面,真系超正。希望叉烧可以厚身番更好了!此外,拉面份量好少,食完好唔觉饱 ……店员好忙碌,但仍很有礼貌,做左成日还可以精神奕奕甘招待客人,很好呵!
最后好彩地可以入去试下。
饺子:饺子望落好干身,食落无咩惊喜,馅肉唔够鲜甜和多汁。
如果只讲汤底和拉面,真系超正。希望叉烧可以厚身番更好了!
此外,拉面份量好少,食完好唔觉饱 ……

博多酱油拉面
赤丸新味