2015-10-27 7286 浏览
因为欧锦棠既介绍太吸引啦, 我地成班同事都好有兴趣去朝圣下但系电话长期唔通, 打足成日都冇人听, 但咁系阻止唔到我地架, 终于发现openrice度可以book台, 但系都已经要book到一个月之后, 明星既威力真系大。8:30准时到达, 安排左我地去另一间铺头, 因为材料已经固定,都冇MENU可以睇, 系米水锅底, 我地四女一男, 野食有两条仓鱼, 濑尿虾(每人2只), 基围虾(每人3只), 蚬, 蚝(每人2只), 鲍鱼(每人1只), 蟹(每人1/4只), 鲮鱼滑, 鸡, 肥牛, 一d丸同冬瓜,南瓜, 栗米, 油炸鬼~摆到成台都系, haha我地摆左鲮鱼滑落去先, 肉质鲜滑, 比其他火锅店既好味鲍鱼上台仲郁紧, 连壳一齐滚, 侍应姐姐讲5分钟就可以捞起食, 我地拎表计时, 够钟即刻捞起, 有小小’un’, 但好鲜甜蚝每人得一只, 有小小唔够喉xdd濑尿虾, 基围虾上台果阵仲扎扎跳, 要用碟蚬同蚝盖住先得鸡, 肥牛, 丸不过不失栗米超甜仓鱼切开一旧旧,鱼冇腥味,但两条仓鱼太多了, 食唔哂, 打包左一条仓鱼走, 走果阵侍应姐姐仲帮我地用胶盒袋起俾我地拎走, 仲以为会好似街市买鱼咁, 就咁
因为欧锦棠既介绍太吸引啦, 我地成班同事都好有兴趣去朝圣下

我地摆左鲮鱼滑落去先, 肉质鲜滑, 比其他火锅店既好味
蚝每人得一只, 有小小唔够喉xdd
濑尿虾, 基围虾上台果阵仲扎扎跳, 要用碟蚬同蚝盖住先得
鸡, 肥牛, 丸不过不失
栗米超甜
仓鱼切开一旧旧,鱼冇腥味,但两条仓鱼太多了, 食唔哂, 打包左一条仓鱼走, 走果阵侍应姐姐仲帮我地用胶盒袋起俾我地拎走, 仲以为会好似街市买鱼咁, 就咁用胶袋装起tim, haha
食到最尾, 侍应姐姐叫将冬瓜,南瓜烚熟先, 再捞起冬瓜,佢再帮我地压烂d南瓜先再加米底落去一齐煲, d粥吸收哂d精华, 再配上油炸鬼, 虽然已经好饱, 但都忍唔住食左一大碗粥
2015-10-22