2014-09-22
一入到tony wong,就有种花多眼乱既感觉,每一种cake 都感觉好好食,每一款都好想试。每件cake 大给约$40-$50,budget 有限,就叫左三件黎试。Ruby diamond $50钻石形的蛋糕好得意,最外层系raspberry chocolate, 入面系夹心榛子蛋糕同榛子酱,香浓幼滑!Chocolate truffle cake $46呢个第二次食,但每一次食都好正,绵滑的黑朱古力,甜度适中仲带少少苦味,有朱古力脆脆同mousse 既口感一流!Raspberry nepaleon $45 由买到食中间差左差唔多七个钟,但个nepaleon 竟然仲维持到脆卜卜的感觉,西利!custard 唔会太甜,加上raspberry 既酸啱啱好!总括而言,tony wong 咁出名系有佢既原因,真系无得输!
Ruby diamond $50
Chocolate truffle cake $46