2021-10-25 35 浏览
今次去咗铜锣湾食嘢,同行友人想食姜葱炒蟹,所以search下or有咩好介绍,就揾咗呢一间嚟试吓😋呢间个名好似我细细个已经听过,佢转左去新舖,感觉上都几舒服😌,姜葱炒蟹(小)$480,价钱都可以接受既🤫再叫多几个小菜就应该够四个人食首先就叫咗蚝仔粥嚟,一窝够哂四个人食,啲蚝都比出面大粒,粥底都够味,加埋蚝既鲜味,升华不少😘椒盐九肚鱼炸得香脆,内里啲鱼肉够晒嫩滑,啲骨都可以吞埋入去,味道够晒惹味😙菜就叫咗腐竹蛋白浸娃娃菜,够清甜,好大份,好彩有四个人一齐食☺️姜葱炒蟹终于到了,都唔细,炒得非常够火喉,果然系食炒蟹而出名,蟹钳经已处理好,只要慢慢剥壳,就可以享受👶🏼拳头咁大嘅蟹肉😘😘而啲姜同埋葱都系主角嚟,捞饭一流😍😍八珍豆腐煲非常丰富,入面有多种配料,都几意想不到,豆腐已经走咗油,所以夹起上嚟都非常容易,呢款系适合想咩都叫嘅人食🤣🤣最后就上埋甜品,红豆沙,不过就有啲甜,佢送就冇所谓啦😝

最后就上埋甜品,红豆沙,不过就有啲甜,佢送就冇所谓啦😝