肉饼绝对系香港人家常便饭中重要既一个菜色,肉饼配饭点都系令人回味既一道菜。今次就听住荃湾既朋友推荐肉饼哥,肉饼餐仲会送埋老火浓汤,做晚餐健康又饱肚。放工后决定同埋男友去试下呢间以肉饼闻名既肉饼哥,毕竟以肉饼可以做出咁多款唔同味既肉饼,绝对值得一试,虽然地方唔近地铁站,不过都唔算难揾,附近都好多餐厅。睇到menu咁多款肉饼都真系几佩服,黎到梗系要试佢最出名主打既足三两花胶肉饼,$99个餐有老火汤仲食到肥美既花胶,好抵食肉饼有得简蒸或者煎。咁自己就觉得花胶就好似简蒸既配搭会好d老火浓汤同云耳小吃例汤听说是足料牛蒡老火汤,没有很多味精 云耳爽脆可口开胃菜肉饼上面既花胶有成五六块,块块都好肥美,好粘稠好有口感,似食紧好多骨胶原落肚,美颜养生之选肉饼口感都好好,味道刚刚好,钟意出街食清淡d既一定要试下饱肚感Up我就无简到配白饭,想试下肉饼配米粉,有汤入口 感觉好舒服男友就叫左个鲜味蟹粉肉饼饭,一上黎就已经闻到好香既煎肉饼味试左几啖,果然不错配饭系正确既选择,肉饼入面夹杂左蟹皇同蟹膏,好重既蟹香味,煎得刚刚好 外脆大合照👇🏻👇🏻👇🏻晚市7点半开始已经多人,八点已经满座,睇黎好受街坊欢迎

肉饼有得简蒸或者煎。咁自己就觉得花胶就好似简蒸既配搭会好d

蒜香云耳

老火浓汤同云耳小吃

例汤听说是足料牛蒡老火汤,没有很多味精

云耳爽脆可口开胃菜

足三两花胶肉饼

肉饼口感都好好,味道刚刚好,钟意出街食清淡d既一定要试下
饱肚感Up
我就无简到配白饭,想试下肉饼配米粉,有汤入口 感觉好舒服

花胶肉饼饭配米粉

男友就叫左个鲜味蟹粉肉饼饭,一上黎就已经闻到好香既煎肉饼味

试左几啖,果然不错

大合照👇🏻👇🏻👇🏻