2014-08-24 1655 浏览
那夜凌晨我在潮民撞见住系大坑成日见到名人名星餐。话说都成个月前 系门口见到个我都几欣赏既生意名人系度开餐  比佢吸引左黎试下,约左成班朋友庆祝生日。 都系讲番食物 ,这里店仔细细   门口贴左几多杂志介绍连英文报纸都有 ,都几令人期待 。拎起菜单 原来只系中等价钱  锅底就100-400既都有 最贵既海鲜锅底系有送三款海鲜既  店员话5周年庆祝间一律有8折 不过成班男仔最后都决定主要想食肉所以叫左鸡汤锅底  个锅底有只药材系入面叫做牛奶根 味道唔系糖水个只甜 但有一阵椰子同牛奶既清香 钟意饮呀妈煲汤既一定钟意  汤底有送半只醉鸡 有阵阵酒香 倒左落去之后 清甜加上玫瑰酒更吸引和有个性 味道更强好岩打边炉  特别系煮起肉上黎  靓牛+椰香 酒香 + 鸡油 ,呢个时候咩都唔点 调味都唔洗 原汁原味最正好满意!!锅底好似原价$160左右 打埋折我觉得几抵食 ,之后睇番食评最多人介绍蕃茄汤底 ,反而少人讲鸡汤 可能蕃茄系招牌啦  如果真系仲正既下次就要再黎比较一下 。至于食物方面 我地叫左 安格斯牛,因为牛味会强d 反而我食牛就唔洗太有油香 我钟意肉味浓  。 如果钟意食肉既油香 佢地个*猪腩

那夜凌晨我在潮民撞见住系大坑成日见到名人名星餐

至于食物方面 我地叫左 安格斯牛,因为牛味会强d 反而我食牛就唔洗太有油香 我钟意肉味浓  。 如果钟意食肉既油香 佢地个*猪腩pin厚chi * 同 牛筋丸都十分有油香唔错  。 仲有要介绍值得叫既系佢地既菜 : 菜心苗 同 芥兰苗 ,两只都好嫩好新鲜无渣 ,老板坚持叫我地最后先食菜 同拉面 索晒成个锅底精华做结尾 ,三个字“不得了“