2021-10-24
去完朋友屋企,就喺附近揾间茶记叫「街坊茶记」医医肚先。门面整咗霓虹灯招牌,里面又够晒光猛,环境都几整齐干净。入到去,店员已经好殷勤地招呼,感觉都好亲切,就好似左邻右里既咁,会介绍返当日嘅菜式啦,呢啲天气啱食啲乜嘢啦咁...都几friendly..最后同朋友叫咗两客晚市套餐。店员好快手即刻奉上2碗野葛红萝卜猪骨汤,饮落好足料,好够火候,啱晒啲屋企冇汤饮嘅朋友丫🙈。▶️豉汁蒸仓鱼$78成条鱼都整好滑身,一啲都吾鞋,再配埋佢独家秘制豉汁,带出条鱼既鲜味,真系劲岩送饭呀。▶️蜜椒薯仔牛柳粒$68啲牛柳粒煮到好软腍,啲青椒🫑、洋葱同薯仔都炒得好香口、入味,味道好出色,值得一赞。所有晚饭set 都配白饭、例汤、咖啡/茶,呢个价钱,呢个质素,呢个份量,真系对得住所有街坊丫。📍将军澳至善街5号雍明商场地下4号舖
▶️豉汁蒸仓鱼$78
▶️蜜椒薯仔牛柳粒$68