2018-04-12 692 浏览
无论楼上或地下铺,旺角同太子越来越多cafe,要拣真系好困难。好彩朋友曾经介绍过几间系太子出色嘅cafe shop。今日就同女朋友食朋友推荐嘅cafe paradise。餐厅颜色以蓝白为主,最吸引我既地方系呢个相片墙,每张相仲写埋日期,非常有纪念价值。另外餐牌设计别出心裁,打开餐牌会见到一个立体旋转木马pop up。我同女朋友每人叫一个set dinner。set dinner附送餐汤,沙律加甜品,价钱亦非常合理。餐汤同沙律好快送上,忌廉汤够晒稠身,沙律亦好Fresh。我哋仲叫多咗个小食,呢个芝士焗免治鸡肉棒口感颇似麦乐鸡,肉质唔干身,加埋芝士真系非常邪恶!等猪手上菜嘅时候比较耐,但上菜𠮶刻就知道等待系值得。一睇外型已经见到猪皮炸得非常香脆,肉质非常幼嫩,唔使点任何酱汁已经好好味。最难得嘅系猪手炸完之后仍然充满肉汁。分量亦非常大,十分抵食。有女朋友嘅出现代表我逃不过辣味嘅魔掌。女朋友叫咗香辣鲜虾意大利饭,唔算太辣,辣味非常香,仲有我钟意既炸虾添。职员非常细心,猪手上菜时问我地一齐食定点,分配好啲刀叉。成个晚餐最令我印象深刻就系香脆猪手,对我而言,cafe paradise系我暂时食过最

芝士焗免治鸡肉棒

香脆猪手

香辣鲜虾意大利饭

职员非常细心,猪手上菜时问我地一齐食定点,分配好啲刀叉。

成个晚餐最令我印象深刻就系香脆猪手,对我而言,cafe paradise系我暂时食过最名副其实嘅香脆猪手。加上晚餐价钱不算太贵,诚意推介cafe paradise。
2018-03-23
芝士焗免治鸡肉棒