2021-09-05
❀ Pancake House HoiHoi #荃灣 ❀❗️名古屋過江龍梳乎厘pancake ❗️—————————————————有名古屋No.1之稱,過咗嚟香港都有一段時間~雖然梳乎厘pancake嘅熱潮已經有啲略減,但有一日夜晚經過決定試下🤣餐廳唔算好大,裝修簡約,主要用上木同埋植物。採取開放式廚房,可以睇到廚師上咗梳乎厘pancake,另外亦有普通pancake漢堡同埋一啲簡單洋食選擇。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 法式焦糖梳乎厘pancake $128 (3.9/5)嚟到呢度梗係要試吓佢招牌疏乎厘pancake🔥!的確非常鬆軟,偏濕潤。不過有少少黐口,未必個個鍾意。配上法式焦糖忌廉,唔係單單一陣死甜,真係有焦糖嘅香氣,頗有特色。.☞ 夏威夷pancake漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥茉醬 $118 (3.7/5)呢一款pancake會相對較實🥞有啲似平時麥當勞食到嗰種。我本身冇話特別鍾意實嘅pancake定疏乎厘pancake,但呢個有少少乾,口感一般。不過味道就OK,甜甜地嘅蜜糖芥茉漿配上香熟嘅牛油果🥑,加上爽口嘅蝦🍤,食完之後都會有少少飽。.☞ 抹茶忌廉刨冰 $68 (3.7/5)係用水整成嘅
❗️名古屋過江龍梳乎厘pancake ❗️
—————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 法式焦糖梳乎厘pancake $128 (3.9/5)
嚟到呢度梗係要試吓佢招牌疏乎厘pancake🔥!
的確非常鬆軟,偏濕潤。不過有少少黐口,未必個個鍾意。
法式焦糖梳乎厘pancake
法式焦糖梳乎厘pancake
呢一款pancake會相對較實🥞有啲似平時麥當勞食到嗰種。
夏威夷pancake漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥茉醬
☞ 抹茶忌廉刨冰 $68 (3.7/5)
係用水整成嘅刨冰而非牛奶冰,好彩浸滿咗抹茶,唔甜略帶甘香,還算可以。
撈埋表面嘅抹茶忌廉抹茶味道就會更加突出,不過會甜啲。
想再甜啲嘅仲可以加上煉奶、紅豆。
係一個簡單冇乜特色但平平哋抹茶味都還好嘅刨冰🍧。
抹茶忌廉刨冰
☞ 飲品
另外佢哋都有啲咖啡、茶、smoothie選擇。
我哋覺嗌左一杯焙茶牛奶$39同埋超級花果茶$34,正正常常🙈。
焙茶牛奶
——————————————————
✨整體味道: 3.8/5
✨環境裝修: 3.5/5
✨服務態度: 2.5/5
✨性價比: 3.5/5
✨再訪興趣: 3/5
💞整體來講
整體來講味道不過不失,價錢尚算合理,突然想食疏乎厘pancake嘅都可以試一試,又唔少味道選擇。不過服務態度就一般般,落咗單30秒都未夠想轉另一款都唔俾🥲(我哋落單前都應該考慮清楚嘅🙈)。