2006-09-25 62 浏览
星期和7个friend去庆公宴庆祝生日, 念住它是私房名牌, 应该有好野吃....我们订了$500位的菜单, 3个前菜味道一般。那个日本菇配松露茵菌酱几特别; 但青瓜配明太子就痲痲- 有人嫌佢太腥, 我就觉得很多日本餐厅整得仲好; 至于菠萝莲藕所(招牌)就太甜..有几个男人friend食完一件便停手。..个黑醋蟹肉配苹果豆腐..just OK la。燕窝香蕉卷配酸酸地既汁(唔记得乜汁), 我就觉得太大sign, 燕窝㖞, 甘炸法仲要配banana >.<!!! 主菜-胡椒蟹黄焗虾&山渣肉排是全晚最好味(可能的味冇甘怪?), 山查酸甜&胡椒很香。至于那个干坤百宝袋(包参翅肚)就嫌太甜, 抢了鲜味。其他如木瓜炖鲜鲍(好细只)汤, 带子磨茹及甜品都好一般..至于装修都OK, 但因为贵宾房有台客在farewll大叫(分隔木屏风是通隆的, 所以好嘈....Oh No!waiter/waitress都好似个机械人, 每味菜都背哂嗃介绍..但问多句就唔知!唉!若以每人$600(连酒水)就真是不大值!!
若以每人$600(连酒水)就真是不大值!!