2010-08-29
睇到啲食评讲到咁好,今日走去试,唔系唔好食,只系根本唔值咁嘅价,我就依住食评去叫,嗌咗以下嘅𩠌:煎封豆腐:几好食,但酿嘅虾肉好少,几乎食唔出,差不多成百蚊嚟讲系非常之咁唔值。椒盐虾:最好食系呢味,18蚊两,嗌咗十两。即系成180蚊。乳鸽:非常非常之咁普通,完全食唔出有乜特别。要成接近一百蚊一只同抢冇分别。耦饼:莲耦冇刨丝,而系一粒粒,唔好话系特别做法,呢啲系悭工夫嘅表现,只系中价酒楼嘅水平。一啲都唔惹味,屋企整仲要好过佢。由于冇菜食,自己点咗个平时食开嘅姜汁炒芥兰,炒得唔好食,最简单嘅菜就可以睇出呢间野嘅水平,结果现晒形。啲位坐得好迫。侍应喺我背后打烂野一地都系,啲碎片差啲整到我。埋单要$730,但我觉得只值$350,行远少少近油站𠮶间酒楼仲要好食过佢。啲装修系好古雅,但劝大家唔好受「老字号」所骗,装修可以将时间留住,但食物水准可以随著时代而不断退化。空有老字号之名而无老字号之实。
椒盐虾:最好食系呢味,18蚊两,嗌咗十两。即系成180蚊。
啲位坐得好迫。
侍应喺我背后打烂野一地都系,啲碎片差啲整到我。