2018-01-03
由佢上年开既时候已经想食,可惜成日都忘记左佢。今次终于都嚟食到,令全日都满心期待平日夜晚7点半左右,4个人唔使等位就可以入去坐位唔多,但枱与枱之间都几近韩国餐厅既餐具当然系有少少韩味第一样嚟既就系好多人介绍既大酱五花肉熔岩比萨($198)。我原本都好期待,点知我地4个都觉得中左伏的而且确,啲芝士系好多,可以拉到好长既丝~~但可惜既系好睇唔好食上枱已经唔热,芝士只系量多,但一啲都无熔岩既感觉拉完成旧香口胶咁,无论口感同味道,都唔讨好朋友都系钟意芝士之人,但对住依啲芝士,都真系食唔落第二个就系韩式海鲜薯泥比萨批($168)依个够热,芝士味又浓啲,好食得多不过一路食,只系食到薯泥,海鲜就唔多见西兰花食落好清新,令到成个批无咁腻食依个批既时候,唔知点解个店员好急想收走未食完就想收走,阻止左一次,第二次见得番少少,就由佢收走左原本想嗌煎大饺子,但佢话已经无卖,取以代之既系四只细饺子虽然话细,但其实都大过一般系街食既饺子味道似超市买到既韩式粉丝饺子,不试也可最后再嗌多左个鲜蚬汤($138)份量好多,每人饮完一碗之后都仲有,而且有十几粒蚬肉不过有一半既蚬肉都系有壳。。汤既味道无乜特别,饮唔出有蚬肉既
韩国餐厅既餐具当然系有少少韩味
大酱五花肉熔岩比萨
的而且确,啲芝士系好多,可以拉到好长既丝~~
但可惜既系好睇唔好食
韩式海鲜薯泥比萨批
韩式煎大饺子
韩式鲜蚬汤
最后再嗌多左个鲜蚬汤($138)份量好多,每人饮完一碗之后都仲有,而且有十几粒蚬肉不过有一半既蚬肉都系有壳。。汤既味道无乜特别,饮唔出有蚬肉既鲜甜
成餐最好味就系依枝蜜桃汽酒($38),无味酒味,蜜桃味好重原本只系嗌左两枝,最后每人都嗌左一枝
埋单差唔多成八百蚊依个价钱,但咁既质素实在唔抵只系得薯泥比萨批同枝酒系好食,嚟一次贪下新鲜就够了~