2018-07-21 445 浏览
屋企人庆祝生日去左山旮旯食晚饭,咁个餐厅嘅气氛一开始系咁错,但后来就播歌播到好大声,感觉就似去左bar咁😂但装修系特别👍🏻☝🏾如果你对嘢食要求唔算高嘅话其实山旮旯都系OK嘅食物😯我哋叫咗佢哋嘅厨师精选「马拉蚬热锅」牛油汤底,配蒜蓉包,咁佢个蚬就唔系熟得晒,有啲系个盖唔系好开就已经出嚟serve,汤底一般,唔算好有牛油香味。而啲蒜蓉包真系好香😀,但系略嫌俾得少:四个人得3块好细嘅包仔,个大细系同小朋友嘅手掌差唔多👎🏽咁之后我哋见其他人嘅推介,所以都有叫咸猪手,整体来讲系一般,皮脆👍🏻,但系锁水做得唔好,啲肉比较实👎🏻沙律菜一摆落口就食到好苦嘅味,证明沙律菜好唔新鲜,厨师应该要留意呢啲好基本嘅嘢👎🏻我哋亦都有叫到龙虾汁意大利粉,但系冇影到相,只能说除咗佢啲海鲜真系比较大粒之外,佢个酱汁系无味,煮唔到龙虾汁意大利粉本身应有嘅味道👎🏻侍应👨🏼‍🍳咁我姐姐就叫一杯cold brew,咁我相信读错歌brew字唔会完全识听挂?个侍应妹妹一个好串嘅样完全话唔识听,大大声声话「吓?」;跟住之后我妈妈因为佢食唔到好多野就同我爸爸夹一杯嘢饮,我哋总共要三杯,个侍应妹妹就一副好不满同埋觉得好奇怪嘅样望住我哋😕

☝🏾如果你对嘢食要求唔算高嘅话其实山旮旯都系OK嘅

食物😯
马拉蚬热锅

咸猪手

侍应👨🏼‍🍳

作为一个侍应,就算你要judge客人都应该系心里面judge,而唔系七情上面,表露无遗,连做侍应嘅基本都做唔到,对人冇尊重,冇礼貌,咁样嘅服务态度已经足以令我完全唔想再去

结论
如果你纯粹系想享受气氛嘅,呢间餐厅系可以的。

但如果你系享受食物,咁呢间餐厅你可以唔需要考虑,因为佢真系非常之一般,咸猪手亦都唔系有出色嘅味道,冇一个特别嘅理由吸引我专登过嚟一个咁格涉嘅地方
2018-07-20
庆祝纪念