2010-05-05 19 浏览
Big John 系细个老豆成日同我讲系名牌既牛仔裤, 都系多得OpenRice, 我先知道有间餐厅个名叫 Big John 见食评唔错, 佢又早收, 今日下午去开尖沙咀, 就顺道去试下叫左个猪扒葱油捞丁餐, 连格仔饼, upgrade做咸柠七, 等左一阵, 终于有得食先黎左猪扒葱油捞丁 & 咸柠七, 猪扒系酥炸的, 好大块, 切件上, 佢既葱油同兰芳园比又系另一风味, 姜味比较重, 丁面相对较少, 因为猪扒太多, 食得人到喉唔到肺, 亦因为丁面太少既关系, 食到最后暴露左一个弱点: 猪扒唔够味, 或者系葱油太抢既关系吧咸柠七好体贴, 切开唔驶大家笃, 只是咸柠不咸, 这几蚊upgrade是白俾了正当我饮到最后, 侍应问我格仔饼黎得未, 我先知原来系叫上的, 一阵就到, 终于到我今日既target, 一吃之下, 果然不错, 皮脆酱香, 而且已切件, 唔会食到成手漏酱, 虽未至"宇宙最强", 但已经很好了呢度既格仔饼类似窝夫+鸡蛋仔格仔饼混合体, size似窝夫, 但无窝夫咁甜, 酱似街边鸡蛋仔, 但又不是两层夹起的夹饼, 可惜很快已经唔热 (虽未至冻), 唔怪得要叫上啦成餐要$42,

成餐要$42, 我觉得算贵, 可能尖沙咀地段租贵, 但如果份量可以多点会更好

后悔又唔记得带相机, 只好用手机留念, 希望有机会再光临吧
猪扒葱油捞丁
咸柠七