2020-06-16
今晚收工后约左个朋友出TST行街食饭,去到K11我地一齐俾呢间高级版fusion菜吸引左😂我地最欣赏佢份menu好详细咁介绍D菜色既成份,制法等等,唔会一个唔小心叫错左有D自己唔中意食既配料/酱汁/食完会敏感既野👍🏻两个人叫左份祥仔推介必试既零油感虾多士, 秘制瑞士乳鸽,脆脆猪扒饭,同埋新出既祥仔泡芙😎猪扒饭系第一样黎到既,我开始食𠮶阵明明唔系好肚饿,但唔知点解食完一啖之后愈食愈开胃😮😮 佢个汁轻微偏酸,我好怕出街食啲蕃茄汁系一食就觉得好假既味道,但呢个完全唔会👍 真材实料,连啲车厘茄都好甜👍👍 我自己本身唔系话特别钟意食吉列猪扒因为觉得好油腻,但系呢个朋友好钟意食炸野所以就叫咗一份一齐试, 点知令我非常惊喜!!! 香脆而一啲都唔油腻,里面juicy,我食食下都食咗半块😱 从来无试过一口气食咁多炸猪扒😮😮虾多士真系见左大大只而且仲见到虾尾既新鲜虾整成,好香脆,而且虾同多士之间仲有层好香有啲creamy既口感,超好食!!😋😋我钟意食乳鸽但系唔系特别钟意瑞士汁,不过呢个瑞士汁系非一般嘅瑞士汁!!佢有种好香既花椒八角香料味,唔辣但真系好香口好特别👍👍祥仔泡芙系一开始落单𠮶阵就叫店员可以即刻上
祥仔泡芙系一开始落单𠮶阵就叫店员可以即刻上俾我哋有时间摊一摊等里面唔会太硬,里面系好香浓嘅咖啡忌廉,泡芙口感岩岩好唔会太淋, 不过我同朋友都觉得面头既朱古力可以少返啲因为太甜,但系系好食既!
朋友一早听说过呢个祥仔大厨煮野食一丝不苟,果然无令我地失望👏👏 今次食过嘅嘢我都想翻兜, 但系仲有好多嘢想试🙈🙈 例如两日两夜罗宋汤,酥皮苹果挞同埋铁板爵肉牛柳等等, 睇黎下次起码要揾多两个朋友仔去先得🤣🤣